De hele week al en tijdens de heenreis hebben de dames zich voorbereidt om tegen de nr. 2 te voetballen. Het zou een spannende pot worden, want ze moeten winnen om bij te blijven op de ranglijst. Bij aankomst werd de accommodatie en de zaal verkent en maakten ze zich op voor de wedstrijd. In de eerste 3 minuten is er veel spel op de helft van Pernis. Toch weet Pernis in de 3e minuut uit te breken en een schot op doel te wagen. Het schot word gestopt door de keepster Ingrid Kars van Avanti die een geweldige wedstrijd stond te keepen. Even later in de 8e minuut schiet Marije de Boer op goal, maar deze gaat net naast en vlak daarna gevolgd door een schot die net over gaat. Er volgt een lang heen en weer spel waarbij de bal veel rondgespeeld wordt. Beide teams zijn erg afwachtend en verdedigend. Ook een kans van Si Shut Hau in de 16e minuut wordt gestopt door de keepster van Pernis. Avanti speelt scherp in de eerste helft.

In de tweede helft wil Pernis beginnen met meer druk zetten en het speltempo te verhogen maar komt niet echt lekker in de wedstrijd. Avanti speelt niet sterker maar is op sommige momenten even slimmer. Avanti weet hier uit te komen en Marije de Boer, alleen voor de keeper neemt haar tijd en schiet Avanti beheerst naar een 0 – 1 voorsprong. Wat volgt is weer een langdurig kat en muis spel waarbij constant de gaatjes worden opgezocht door beide teams, maar ze er niet doorheen komen. De laatste twee minuten moet Pernis wel wat doen om de wedstrijd te doen kantelen en gaat spelen met en vliegende keep. Avanti vraagt een time-out aan en zet de boel even op scherp. De laatste minuut is erg hectisch en dan volgt er ook nog een spannende slotfase. Net voor het moment dat de klok op nul staat krijgt Pernis een indirecte vrije trap toegewezen. Dit zal dan ook het laatste schot van de wedstrijd betekenen. Het schot gaat gelukkig naast en Avanti kan tevreden met 3 punten terug naar Stiens rijden.

Vrijdag 16 februari a.s. spelen onze dames weer thuis tegen de koploper KTP Nieuw Roden die we het zeker moeilijk gaan maken. Zo hebben we een aantal weken geleden de regerend Landskampioen ook verslagen. Wij zijn er klaar voor!