5232B790B1In 2010 is AVANTI in samenwerking met Talant gestart met het G-zaalvoetbal. Eerst heeft namens AVANTI Jappie de Vries – geassisteerd door Rowan van Houten – de trainingen verzorgd samen met Jan Boonstra namens Talant. De eerste open dag in oktober van dat jaar werd toen goed bezocht.

Vanaf 2012 zijn de taken van Jappie volledig overgenomen door damesselctiespeelsters Rowan van Houten en Anniek van der Bijl namens AVANTI. Zij werkten samen met een trainer van Talant.

Vanaf het seizoen2012- 2013 winnen de heren vrijwel overal prijzen en meestal de eerste! Ze worden zelfs FRIES KAMPIOEN!

Vanaf dit seizoen wordt ook gestart met een interne AVANTI-supercup welke wordt gespeeld tegen het bestuur van de club. De eerste keer wint het G-team na een spannende strijd, maar het bestuur is in training om de volgende keer de winst naar zich toe te trekken!

Er zijn al een leuk aantal spelers die zich hebben opgegeven voor het G-voetbal, maar uiteraard zijn we nog steeds op zoek naar wat extra mensen om het trainingsuur nog beter in te kunnen vullen en voor het plannen van wedstrijden tegen andere teams.