• Avanti kwam twee weken geleden al nipt tekort tegen de landskampioen van 2016 (2-3 acht seconden voor tijd).

    Vrijdagavond kwam Pernis wederom naar Stiens voor de kwartfinale in de KNVB beker. Dit keer ging het opnieuw krap aan mis. 
    Het moet gezegd dat de Stienser dames de eerste tien minuten alle zeilen moesten bijzetten. In die periode kreeg Jennifer Oliveira van Pernis wel een officiele waarschuwing voor de ene na de andere schwalbe. Iets wat de scheidsrechter twee weken eerder na liet. De nummer 9 van Pernis heeft dat ook niet nodig want ze is met afstand de beste speelster bij de voormalig landskampioen.
    Avanti moest het zonder Sitsoeng Hau doen, maar haar zuster Si Shut (net geland na een vakantie in Amerika) was weer van de partij. Samen met de voor oranje geselecteerde Kim Poepjes maakt dat wel verschil. Vooral aanvallend. Ook Janneke Heslinga was na een blessure weer inzetbaar. Zowel Kim als Si Shut kregen enkele kansen maar zagen dit niet omgezet in een doelpunt. Mede door de goede keepster van Pernis. Met nog negen minuten te gaan in de eerste helft kwam Pernis met twee speelsters op Avanti’s keepster Marieke Smit af en rondde dat perfect af: 0-1. Vanaf dat moment kreeg Avanti meer grip op de wedstrijd. Judith Trinidad had Kim alleen voor de keepster kunnen zetten maar de pass werd onderschept. De goed spelende Christa Poelman kon een bal vlak voor het doel net niet binnen tikken. Maar eindelijk was daar de treffer voor de Stienser formatie. Met nog vijftig seconden te gaan nam Kim de bal aan met de keepster in de rug, draaide weg en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1

    De tweede helft had eenzelfde beeld. De eerste minuten maakte Pernis de wedstrijd, al moest de keepster bij een actie van de thuisclub wel ingrijpen, hetgeen haar geel opleverde. Na drie minuten ging Avanti’s captain Astrid Kars in de fout. Het was al niet haar avond, maar deze fout leverde de Schiedamse tegenstander de voorsprong op: 1-2. Avanti kwam weer beter in de wedstrijd maar Pernis speelde gemakkelijker door de voorsprong. In de zevende minuut liet Kim haar kwaliteiten zien door tot driemaal achter elkaar sterk de tegenstander de bal te ontfutselen. De aansluitende pass op Si Shut kwam echter net niet aan. Marije de Boer liep zomaar op snelheid een tegenstander voorbij, maar ook haar pass werd weer net onderschept. In de tiende minuut nam Si Shut de bal in de lucht aan maar haar schot belandde in het zijnet. In tussentijd pakte Pernis nog twee gele kaarten, want de gasten hadden minuten lang de handen vol aan Avanti. Met nog enkele minuten op de klok werd de druk nog eens opgevoerd, maar diverse schoten raakten de lat of gingen net voor langs. En zoals altijd is het dan de tegenstander die wel die ene kans benut: 1-3 met nog 46 seconden te spelen. Erg zuur voor de speelsters van coach Jos Alkema, maar over de hele wedstrijd gezien had Pernis wel de meeste rechten op de winst. Wel is duidelijk dat de Stiensers er kwalitatief veel beter voorstaan dan vorig (debuut)seizoen. Een plekje bij de eerste zes is dit seizoen het doel en dat moet zeker mogelijk zijn.