• AVANTI VERLIEST ONGELUKKIG IN GRONINGEN

  AVANTI VERLIEST ONGELUKKIG IN GRONINGEN

  Voor deze wedstrijd werd een afgeladen busje geregeld bij Autobedrijf van der Meij in Ferwerd. 21:00 in Groningen op een woensdagavond, daar kun je maar beter wat gezelligs van maken!

  De Wedstrijd:
  Dit was een wedstrijd waarbij je achteraf tegen elkaar zegt; spelen we deze tien keer, dan win je er acht, speel je één keer gelijk en verlies je één keer. Na welgeteld, en zonder te overdrijven, onder andere zes keer het aluminium te hebben geraakt, kon Avanti zichzelf alleen verwijten dat er te weinig is gescoord.

  Het eerste gedeelte begon rommelig zoals tot nu toe wel vaker. Na relatief weinig kansen over en weer kreeg Avanti steeds meer grip op de wedstrijd. Wat Drs Vijfje goed deed is dat het eigenlijk het spel dat Avanti normaliter goed beheerst, het countervoetbal, toepassen.
  Loerend op fouten van Avanti kwam Vijfje op 1-0, 2-0 en 3-0 voor rust. Dit lijkt aardig afgetekend, en de goals waren prima, maar door het missen van kansen en niet met volledige scherpte ging Avanti rusten met ‘t op het oog bijna onhaalbare achterstand.

  In de rust wordt er dan wel even naar elkaar gewezen, maar is het de technische staf die de ploeg bij elkaar brengt en duidelijk aangeeft dat we de bovenliggende partij zijn. “Als zij 3x kunnen scoren, moeten wij dat ook kunnen in één helft.”

  Dit resulteerde in een Avanti dat duidelijk tapte uit een ander vaatje de tweede helft. Het resulteerde direct na rust in een reuzenvracht aan kansen, waar met name de keeper van Vijfje en het aluminium een doelpunt in de weg stonden.
  Halverwege de tweede helft werd het 3-1, door een schot van afstand en die via de keeper bij Huub neerplofte. Hij kon simpel de 3-1 binnen tikken.
  De 3-2 volgde vlak daarna snel door Ybele.

  Dat gaf de burger moed en het gevoel bij Avanti leek dat we erop en erover konden. De kansen bleven achter elkaar volgen en Vijfje kwam nauwelijks nog van eigen helft.
  Met een meevoetballende desmond werd nog vaker de vrije man gevonden. Onfortuinlijk en pech zijn de begrippen die het meest blijven hangen na het laatste fluitsignaal.

  Het mooie van deze ploeg is dat na de eerste nederlaag sinds meer dan ruim 10 wedstrijden, er ten alle tijden wordt afgesloten met een biertje. De lange terugreis vanuit Groningen kwam dan ook goed uit, zo kon de jarige Almer nog worden toegezongen in de bus.

  De eerst volgende wedstrijd is uit tegen Buitenpost over twee weken. Met dezelfde strijd en passie gaat het vast lukken om een mooi resultaat te behalen!