• Eerste winst voor de dames is binnen

  Eerste winst voor de dames is binnen.

  Afgelopen dinsdag speelde de dames een uit wedstrijd tegen Bolsward. Op papier lagen er kansen, aangezien het een wedstrijd was tussen de twee onderste ploegen. Ook vandaag speelde er weer twee nieuwe speelsters mee, Sevanja welke onlangs verhuisd is naar Leeuwarden en Merle die weliswaar nooit eerder een bal in de zaal of op het veld heeft gespeeld, maar toch heel graag wilde proberen.

  Avanti ging op reis met 8 speelsters en dus hadden we ditmaal de luxe van 3 wissels. De eerste helft begon Avanti erg geconcentreerd en speelde het alsof ze al 3 – 0 achter stonden. Er werden enorm veel kansen gecreëerd. Het was dan ook niet raar dat Isa de stand al redelijk snel op een voorsprong van 0 – 1 bracht. Daarna bleef Avanti druk zetten en speelde vaak op de helft van Bolsward. Het was Jennifer die met een laag schot over de grond de keepster verraste en de 0 -2 was een feit. Sevanja maakte voor Avanti haar debuut en liet zien dat ook zij zeker wat in huis heeft. Hermine die na de vorige wedstrijden bewezen had dat ze achterin echt op haar plek is kon de bal door het midden meenemen en schoot de 0 – 3 er zo in. Met een ruime voorsprong en met nog 3 minuten te spelen durfde Merle het aan om haar debuut in de zaal te maken. Dit was zeker voor iemand die nog nooit eerder voetbal gespeeld heeft zeker niet slecht. (Op de tribune wist men na de wedstrijd niet te vertellen wie ze dachten nog nooit eerder zou hebben gevoetbald). Ze kreeg zelfs een kans om de bal er zo in te schieten maar deze verdween helaas net naast de paal. Avanti kon met een goed gevoel de rust in gaan. 

  De tweede helft begon wat rommeliger dan de eerste. Er was geen goede communicatie meer tussen de dames en door een blessure moest Isa helaas het veld verlaten. Ook Imre keek raar op want de bal kwam ineens steeds vaker naar haar toe en moest ze toch echt ook mee gaan doen. Dit deed ze zeker met een paar geweldige reddingen kon ze voorkomen dat Bolsward aan scoren toe kwam. Het werd duidelijk dat bij Avanti de vermoeidheid toe sloeg. Toch beven de dames het proberen en kon Alice de stand door een voorzet van Jennifer op een 0 -4 zetten. Hierna zakte de dames nog verder terug en kreeg Bolsward ineens toch wel veel kansen. Door een communicatie fout achterin kon de spit van Bolsward scoren en zette de stand op 1 – 4. Dit was tevens de einduitslag en een welverdiende overwinning voor de dames!

  De volgende wedstijd spelen de dames op  24 november tegen FFS in Joure.

  Selectie: Imre, Hermine, Isa, Jennifer, Sevanja, Merle, Alice en Kirsten

  Afwezig: Demi, Marieke, Ilse, Ineke en Benthe