• Historie

  De zaalvoetbalvereniging AVANTI is opgericht op 18 maart 1983 door enkele enthousiaste zaalvoetballers. Het eerste bestuur bestond uit de heren S. van den Akker, voorzitter; J. Wester, vice-voorzitter; J. Boersma, secretaris; G. Algera, penningmeester en de bestuursleden W. Scheenstra, G. Veldkamp en S. Klaver. Notulist was destijds de heer Th. Raatjes. Van deze heren is momenteel alleen Sikko Klaver nog actief binnen AVANTI. De heer Scheenstra is helaas inmiddels overleden. Voor de samenstelling van het huidige bestuur verwijzen wij u naar pagina ‘Bestuur’ op deze website.

  De naam van de vereniging werd bedacht door Jack Boersma en komt uit het Italiaans. Het betekent zoiets als snel, vooruit. En dat is wat AVANTI natuurlijk altijd wil. Het logo van AVANTI werd bedacht door Gerrit Algera. De eerste sponsors van de vereniging waren Klaas en Suze Westra uit Stiens, destijds eigenaar van een autobedrijf te Stiens. Op dit moment (2016) is Klaas opnieuw sponsor met zijn tweewielerbedrijf. Ook de meubelzaak van Meile Snijder (eerst Snijder Woonideëen en thans BronSnijder Wonen en Slapen) is een sponsor van het eerste uur en dus in 2016 al 33 jaar. Meile Snijder is thans ook lid van de Raad van Toezicht van AVANTI.

  Reeds vanaf het begin kon AVANTI met enkele teams aan de competitie deelnemen en ook direct vanaf het begin werden er kampioenschappen behaald. Vooral het eerste team ging bijzonder voortvarend te werk. Vaak kampioen of in elk geval promotie bracht ons aanvankelijk tot de landelijke Tweede Divisie. Daar bleek echter dat zaalvoetbal meer is dan het samenbrengen van enkele goede zaalvoetballers. Dat betekende veel problemen om het niveau te handhaven.

  De komst van de eerste gediplomeerde zaalvoetbaltrainer binnen AVANTI bracht uitkomst. Trainer Erik Baas uit Leeuwarden zorgde voor behoud en een jaar later, met vrijwel dezelfde spelers, zelfs voor het kampioenschap! De landelijke Eerste Divisie was een feit en onze jongens reisden twee seizoenen tot Nijmegen, Zevenaar, enz. Helaas maar twee seizoenen, want in het laatste jaar van trainer Erik Baas moest een degradatie geslikt worden. En aangezien de Tweede Divisie niet meer bestond, werd er onder leiding van trainer Jos Alkema uit Leeuwarden op Hoofdklasse-nivo gevoetbald. Ook Jos Alkema wist echter met de nieuwe selectie kampioen te worden!

  Helaas mocht ook nu maar kort op landelijk niveau worden gespeeld, want na het kampioenschap in de Hoofdklasse in het seizoen 1998-1999 lukte het AVANTI niet om zich in de Eerste Divisie te handhaven, zodat vanaf het seizoen 2000-2001 weer werd gespeeld in de Hoofdklasse. Oud-bekende Erik Baas werd wederom trainer. Helaas bleef die samenwerking maar beperkt tot één seizoen, net zoals die met Symen Hoekstra in het seizoen 2001-2002. Beide jaren behaalde AVANTI net niet de hoofdprijzen.

   

  Veranderende organisatie

  Vanaf het moment van oprichting is AVANTI actief in een constant proces van organisatieverbetering en professionalisering. De organisatie van AVANTI werd met ingang van het seizoen 2001-2002 totaal veranderd. Zo werd er de Stichting Topzaalvoetbal AVANTI Friesland opgericht, waarvan de nieuwe Businessclub AVANTI Friesland deel uitmaakt. Doel hiervan is het zaalvoetbal in onze regio en AVANTI in het bijzonder nader te professionaliseren en de financiële risico’s welke aan topsport kleven uit de vereniging te halen. Daarnaast werd er een Raad van Advies in het leven geroepen. De leden hiervan verstrekken al dan niet gevraagd adviezen aan de officiële organen van AVANTI.

  Het seizoen 2002-2003 werd een sterke selectie gevormd onder de nieuwe hoofdtrainer Jeffrey Snel. Hij kwam van Comme Ci Comme Ca en nam de spelers Jeffrey de Groot en Ali Pirarshaghi mee. Daarnaast kwamen René Peterson (Broekster Boys), Hendrik Tolsma (Foarut), Ronald Struyck (Inter Dako) en later in het seizoen keeper Ronald Wijnsma (Frisia). De selectie bleek in de eerste helft van de competitie zelfs zo sterk dat zowel het eerste als tweede team mee konden strijden om het kampioenschap. Terwijl het tweede door blessures en dergelijke uiteindelijk vierde werd, kon het eerste team eindelijk het kampioenschap in de Hoofdklasse vieren. Tevens werd dit seizoen voor het eerst de prestigieuze Midwintercup (Open Fries Zaalvoetbalkampioenschap) behaald in het FEC te Leeuwarden. Een zeer succesvol seizoen dus.

  Het seizoen 2003-2004 startten we in de Eerste Divisie, het op één na hoogste niveau in ons land. De volgende nieuwe spelers werden aangetrokken: Fabian de Groot (CCCC), Oscar Elsinga (ZVF), Albert Visser (Dr.Boys) en Luuk Westerhof (Leekster Eagles) en de oudgedienden Johan Volbeda, Gymoon van Oostveen en Chris Broersma kwamen terug. Rob Kleefman als tweede trainer, Broer Porte als leider, Sieger van Wijk als teammanager en Catrinus Dekens als keepertrainer, kwamen de technische staf versterken.

  De start was echter om meerdere redenen niet goed. Maar vooral speelde ons parten dat ondanks goede afspraken drie spelers bij de start van het seizoen het besluit namen om alleen veldvoetbal te gaan spelen. Dat samen met de vele en langdurige blessures resulteerde in een slecht seizoen. Het tweede team kwam drie punten te kort voor de nacompetitie en het eerste team kon zich slechts ‘op haren en snaren’ handhaven. En dat was vooral ook een verdienste van onze A-junioren. Zonder hen was dat niet gelukt.
  Helaas konden de A’s zelf niet het kampioenschap in de competitie behalen, maar werd het team wel kampioen van Friesland. komen de gelederen versterken, net zoals uit de eigen opleiding: Douwe Jan Kooistra, Frank van der Wey, Johannes Dijkstra, Erik Westra en Jan Sierksma.

  Het seizoen 2004-2005 kwamen we wederom uit in de Eerste Divisie. Om de doelstelling – een plaats bij de eerste vijf voor het eerste team en een promotie voor het tweede – te kunnen halen, werd er fors geïnvesteerd in de selectie: Simon Aronds, Johannes Schifferling en Gert Jan Braaksma van CCCC, Max Houttuin (ex prof Heerenveen), Ronald Moestoredjo (Friesland College), Michel van der Ploeg (Extador) en Kees Reitsma (DTD veld). Helaas werd het echter een seizoen van louter tegenslagen. De vele goede spelers konden de verwachting niet waarmaken. Degradatie volgde naar de Hoofdklasse. Mede in verband hiermede werd het contract van trainer Jeffrey Snel niet verlengd. Jeffrey heeft veel voor AVANTI gedaan en wij zijn hem daar bijzonder dankbaar voor. Onze tweede trainer Rob Kleefman, welke een uitermate positieve stempel op de selectie heeft gedrukt, beëindigde ook zijn werkzaamheden en koos voor ‘het veld’.

  In het seizoen 2005-2006 waren we direkt de grote favoriet voor de titel. En dat was voor de nieuwe hoofdtrainer Jappie de Vries direkt een zware opgave. Jappie speelde zelf liefst 18 seizoenen in AVANTI’s hoofdmacht, was trainer van AVANTI A1 en werd daarmee kampioen van Friesland (2003) en in 2004-2005 hoofdtrainer bij Foarut uit Menaldum, waarmee hij de Midwintercup veroverde. Michel van der Ploeg, Jeffrey de Groot en Johan Volbeda vertrokken, maar het grote talent Nordin Chahbari (FCL), Klaas Kuiken (LE) en Peter Jan Schuts (15jr! uit eigen opleiding) completeerden de selectie weer. Het seizoen begon voortvarend met bijna alleen overwinningen. Door verschillende oorzaken was de tweede helft van het seizoen minder en werd uiteindelijk de derde plaats behaald. Goed voor promotie naar de Eerste Divisie. Verder werd de finale van de Midwintercup gehaald. De cup zelf moesten we echter aan Heerenveen laten.

  In het 2006-2007 wil AVANTI nu eens een vaste waarde in het linker rijtje zijn en niet weer hoeven te vechten tegen degradatie. Daarom werd unaniem besloten om de begroting met minimaal 20% te verhogen en met behulp van veel nieuwe sponsors (dankzij de zakelijke contacten van onze hoofdsponsor!) topspelers uit te nodigen. Samen met onze eigen jeugdspelers moet dat tot (zeer) goede resultaten leiden.

  Wij zagen Johannes Schifferling (FCL), Klaas Kuiken (Drs. Vijfje), Remco van Dijk (FCL 2), Bert Alma (gestopt op niveau) en Johannes Dijkstra (Leeuwarden) vertrekken. Daar tegenover staat de komst van de broers Fouad en Mohammed Faraouni (van WMC), Miloud Allaui (Inter Dako), Jan Sierksma en Romero Escalona (beide eigen opleiding). Mohammed Faraouni werd tijdens dit seizoen uitverkoren bij de selectie van Jong Oranje. AVANTI wint voor de tweede maal de prestegieuze Midwintercup door o.a. Leekster Eagles te verslaan en in de finale het verrassende Exstador. In de competitie is het tot de laatste ronde spannend of AVANTI de play-offs zal halen. Dat lukt helaas uiteindelijk niet en AVANTI wordt 5e. Wel de hoogste notering in de Eerste Divisie ooit in het bestaan van de club! Een ander groot succes is de promotie van AVANTI 2 naar de Hoofdklasse, welke tot stand kwam na een 2e plaats in de competitie en winst in de nacompetitie.

  In het seizoen 2007-2008 moest het bestuur zwaar aan de slag om de selectie te verbreden en te versterken. Simon Aronds (FCL), Jan Sierksma (Heerenveen), Jan Nieman (lager team), Max Houttuin en Leon van der Meer (beide andere activiteiten) verlaten de selectie. Nieuw in de AVANTI-selectie zijn: Peter Janssen Klomp, Aede Jan Dijkstra, Hilbrand Klijnstra, Lennaert Lingsma en Jos Keuning (eigen junioren), Majid Allaui (Bedum), Erik van der Laan (Heerenveen), Moestafe Benali (La Veuger Boys), Jeremy Pfundt (k) (Heerenveen) en (oud-gediende) Hendrik Tolsma (Foarut). Deze completeren de bekende namen in de selectie: Peter Jan Schuts, Erik Westra, DouweJan Kooistra, Sytse van der Heide (k), Fouad Faraouni, Mohamed Faraouni, Miloud Allaui, Sieger Swart en Abdeesamad Faraouni.

  Met deze selectie wordt het eerst team kampioen van de Eerste Divisie die d.m.v. een zinderende beslissingswedstrijd tegen Urk wordt behaald en behaalt het tweede team als promovendus een vierde plaats in de Hoofdklasse. Met een beetje meer geluk had er zelfs (veel) meer ingezeten.Tevens wordt het tweede verliezend finalist in de beker voor reserveteams en het eerste team bereikt wederom de finale van de Midwintercup, maar moest de hoofdprijs laten aan drs. Vijfje. Na wederom een 2-2 gelijkspel deed de strafschoppenserie AVANTI wederom de das om!

   

  18 maart 2008: AVANTI bestaat 25 jaar!

  Seizoen 2008-2009: EREDIVISIE. Na precies 25 jaar is het zover. Dit betekent echter ook dat de begroting zeer fors moet stijgen. Onder aanvoering van de hoofdsponsor wordt dat gat gedicht. De selectie blijft vrijwel compleet. Alleen Erik van der Laan verlaat na 1 jaar de selectie. Daarvoor komen Bas Lulofs (33) en Tim Hof (28) over van Leekster Eagles, Wilco de Haan (18) van SC Cambuur veld, Redmer Jorna (16) van De Herauten, Jan Sierksma (23) terug van Futsal Heerenveen en (oud-gediende) Remco van Dijk (38) terug van Futsal Leeuwarden. Als trainer wordt Anand Jagdewsing aangetrokken. Hij behoort tot de absolute top van ons land. Jappie de Vries blijft aan als assistent-trainer/coach en Broer Porte komt terug als leider/teammanager van het tweede team. Nu de KNVB voor dit seizoen een TOP-Divisie boven de Eredivisie heeft geplaatst, wil AVANTI uiteraard wederom promoveren! Gezien het trainersduo en de spelers moeten we in ieder geval bij de eerste vier kunnen eindigen. Anderen plaatsen AVANTI alvast als kampioen.

  En in mei 2009 wisten we het zeker dat de optimisten gelijk hadden: Avanti promoveert naar de Topdivisie! Top-11 van Nederland! Maar ook het tweede promoveert naar de 1e divisie. Een super seizoen dus! Om de selectie wederom te versterken worden de sterke spelers Harke Kalfsbeek en Freddie van der Velde aangetrokken van Leekster Eagles, tegen wie we Bas Lulofs en Jeremy Pfundt kwijt raken. PeterJan Schuts gaat naar Futsal Cambuur en Erik Westra stopt omdat hij in Utrecht gaat werken en wonen. DouweJan Kooistra kiest voor het veld, evenals Peter Jansen Klomp. Verder komen Noel Kaikola, Jordy Balsala, Armando Pattiapon, Hayo Aldershof, Simon Smink, Johannes Schifferling en Olger Haringsma de selectie versterken en beschikt Avanti wederom over twee sterke teams. Dankzij de enorme steun van onze belangrijke sponsorgroep wordt dit weer mogelijk gemaakt!

  Uiteindelijk werd in het eerste seizoen Topdivisie een achtste plaats behaald en miste het tweede team maar net promotie naar de Eredivisie. In de Topdivisie werd vaak maar net verloren. En vaak door kleine verschillen. Daar heeft de selectie veel van geleerd en daar was het eerste jaar ook voor bedoeld.

   

  Ambities

  Voor het nieuwe seizoen 2010-2011 willen we graag wat hoger eindigen en dus is de selectie op die ambities aangepast.

  Vertrokken zijn: Sietse van der Heide, Simon Smink en Redmer Jorna (kiezen voor het veld), Noël Kailola (Leekster Eagles), Boeke Terpstra (lager team), Jordy Balsala (ZVVH), Armando Pattiapon en Sieger Swart (gestopt). Nieuwe spelers vinden we in de keepers Arjan Heerland (Hovocubo, met 65 interlands op zijn naam), Kuwaan Mustafa (van Futsal Cambuur) en Bert Dijkman (van De Herauten). De nieuwe veldspelers Wasim el Baroudi, Mo Bouraarassi, Handrit Hoxhaj en Yoshua St Juste komen van Leekster Eagles, Dhirin Sewgobind en Mourad Azarzar van Friesland en Etienne Harreman van Futsal Cambuur. Deze nieuwe spelers vormen met Majid en Miloud Allaui, Fouad-, Mohamed- en Samad Faraouni, Wilco de Haan, Tim Hof, Harke Kalfsbeek, Lennaert Lingsma, Johannes Schifferling en Freddie van der Velde de complete selectie voor het eerste en tweede team.

  De doelstelling om een plaats bij de eerste vier te behalen is in de laatste wedstrijden van de competitie niet gehaald. De play-offs zijn gemist, een teleurstelling maar toch ook een goed resultaat, omdat er lange tijd is meegestreden. Het 2e team heeft heeft op een haar na promotie naar de Eredivisie gemist. Uitschakeling volgde pas in de playoffs. Natuurlijk ook een fantastisch resultaat.

  Seizoen 2011-2012 breekt aan en de selectie van Avanti zal een grote metamorfose ondergaan. Majid Allaui, Handrit Hoxhaj, Joshua St.Juste en Mo Bouraarassi vertrekken als belangrijke spelers van het eerste. Ook toptrainer Anand Jagdewsing en assistent trainer/coach Jappie de Vries vertrekken en worden opgevolgd door Lieuwe van der Wijk en Jos Alkema. Daarnaast vertrekken ook onder andere Freddie van der Velde, Dhirin Sewgobind en Mourad Azarzar. Er komen ook nieuwe spelers, nog niet van het kaliber van de vertrokken spelers, maar wel talentvol, te weten; Jeffrey Visser,Tarek Hashemi, Nelson Bauer, Amir Zarza, Yoonis Achmed, Johnnie Dölle, Henri Rodenburg en Ismaël Bourakba. Daarnaast zijn ook een aantal talentvolle jeugdspelers uit de jeugdopleiding doorgestroomd, Jordi Rakiman, Willem Schreiber, Roeland Jager en Desmond Louwerens.

  Doelstellingen

  De doelstelling voor dit seizoen wordt bijgesteld, het eerste en tweede team zullen gaan voor handhaving in respectievelijk de Topdivisie en de Eerste Divisie F.

  Dit seizoen is het voor het eerst dat ook de dames op hoog niveau gaan spelen. Trainer/coach Jappie de Vries probeert het eerst in de Eredivisie voor dames, maar dat blijkt –mede door een te te smalle selectie– toch te hoog gegrepen. Met Sikko Klaver als trainer/coach wordt voor de Hoofdklasse gekozen met de doelstelling om bij de eerste vier te eindigen. De nieuwe speelsters Gérieke de Groot en Benthe de Jong en later Miranda Scheffer versterken de selectie, welke verder bestaat uit de keepsters Anniek van der Bijl en Maria Bolhuis en de speelsters Symona de Boer, Marije de Boer, Rowan van Houten, Megan Belles, Astrid Kars, Miranda Jansma. Uiteindelijk wordt een knappe 2e plaats behaald.
  Met zowel het eerste als tweede herenteam werd het een zeer zwaar seizoen. Omdat ook financieel fors moet worden ingeleverd en enkele spelers van ver er daarom voor kiezen om halverwege te stoppen, degraderen beide teams. Bestuurlijk krijgt Avanti na het stoppen van Jappie de Vries de dan benodigde versterking. Zo komt onze financiële man Bouke Fennema weer terug en komen Jeroen Roestenberg en Ludwig Seerden de organisatie versterken. Als vervangers van de eveneens gestopte Broer en Joukje Porte nemen voorlopig dit seizoen Johannes en Tineke Kalfsbeek veel werk over, net als Riemke Hoekstra.

  Voor het seizoen 2012-2013 staat er een bijna volledig nieuwe selectie. Het verheugt Avanti dat deze weer wordt geleid door Jappie de Vries, die op zijn beurt weer wordt bijgestaan door Broer Porte (leider herenselectie), Gildo de Gries (leider AVANTI 2) en oud-speler Johannes Schifferling (coach AVANTI 2). Jappie krijgt een hele kluif aan de zeer jonge selectie, maar dat is hem zeker toevertrouwd. Alleen topkeeper Marcel Sijm is Avanti trouw gebleven en dat waardeert Avanti zeer. De volgende spelers komen: Aissa Mahin, Anouar Bourakba, Ashley Constansia, Carli Mertopawiro, Daria Baker, Jarich Holwerda, Joel Constansia, Kelvin Kobus, Mesut Esinti, Mohamed Boudouft, Ryan Richardson, Soufian Loukili en Ulbe Holwerda. Vertrokken zijn: Arjan Heerland, Desmond Louwerens, Fouad Faraouni, Harke Kalfsbeek, Henri Rodenburg, Jeffrey Visser, Johannes Schifferling, Johnnie Dolle, Miloud Allaui, Mohamed Faraouni, Nelson Bauer, Roeland Jager, Samad Faraouni, Simon Aronds, Tim Hof en Wasim el Baroudi. De gemiddelde leeftijd komt hiermee op 18 jaar en dus hebben Avanti én de selectiespelers samen alle tijd om aan een nieuw landelijk topteam te bouwen. Dat behoort zeker tot de mogelijkheden, want de meeste spelers komen nu al uit voor KNVB-selecties en zelfs Jong-Oranje.

  CARe Schadeservice is m.i.v. dit seizoen weer alleen hoofdsponsor, want Autoschade Posthuma en helaas vele andere spsonsoren moeten door de economische malaise hun bijdrage aan ons staken. Dat brengt met zich mee dat de begroting ongeveer is gehalveerd. Uiteraard levert dat problemen op, maar zeker ook kansen. En gelukkig weet Avanti toch ook enkele nieuwe sponsoren te trekken. Naast Avanti Heren 1, valt nu ook Dames 1 en Junioren A1 onder de Stichting, omdat Avanti ervoor heeft gekozen meer clubbreed hogerop te willen. Broer en Joukje Porte zullen weer verantwoordelijk zijn voor de materialen en dat is bij hun in goede handen. Met elkaar proberen we over 2 of 3 jaar weer de nationale top te bereiken.

  Helaas heeft het seizoen niet gebracht wat het moest brengen. De kwaliteiten van de spelers bleken toch onvoldoende. Trainer Jappie de Vries heeft er alles aan gedaan, maar ook hij kon helaas een degradatie niet voorkomen. Daarnaast bleek het financieel ook weer niet rooskleurig, hoewel alle schuldeisers konden worden betaald.

  Met ingang van het seizoen 2013-2014 is Avanti na een periode van enkele jaren weer financieel gezond, mede door de tijdelijke hulp van ons gemeentebestuur, waar wij enorm content mee zijn. Hoofd Financiën Bouke Fennema heeft daar een hele belangrijke taak in gehad en heeft voorkomen dat de Stichting van Avanti failliet zou worden verklaard.

  Omdat de begroting fors moet worden bijgesteld omdat ook CARe geen (hoofd)sponsor meer zal zijn, ziet het bestuur zich met tegenzin genoodzaakt om met de topselectie heren te stoppen. Dat moment wordt dan aangegrepen om dan maar voor een volledig nieuwe koers te kiezen; Avanti gaat proberen om binnen drie jaar de dames naar de top van Nederland de loodsen. Vrouwen1 krijgt daartoe alle steun van de Stichting Topzaalvoetbal van Avanti, zoals de heren dat voorheen jaarlijks kregen. Er wordt een nieuwe shirtsponsor voor de dames aangetrokken: Noorderlinge, de fusienaam van drie Friese verzekeringsbedrijven (Zevenwouden Verzekeringen, Leeuwarder Onderlinge en Fries Volmachtbedrijf). Ook worden nog enkele andere grotere en kleinere sponsoren aangetrokken. De begroting is daarmee goed afgedekt.

  De damesselectie, welke volledig in het nieuw wordt gestoken, start de ambitieuze plannen met de volgende selectie: Keepsters Ingrid Kars en Anniek van der Bijl en de speelsters Astrid Kars, Femke Reitsma, Rowan van Houten, Marije de Boer, Judith Trinidad, Benthe de Jong, Miranda Jansma en Gerieke de Groot. Er wordt voorlopig eenmaal per week getraind onder leiding van Sikko Klaver en Ruerd van der Meer zal als teamleider / assistent-coach fungeren. We zullen zien waar de dames in deze zware hoofdklasse zullen eindigen.

  De Vrouwen hebben de kleuren van de club meer dan goed verdedigd en zeer positief uitgestraald. Hoewel Gerieke al vroeg in het seizoen moest afhaken wegens werkverplichtingen, kon halverwege het seizoen Megan Belles aan de selectie worden toegevoegd. De speelsters maakten een goede ontwikkeling door en verschillen nog maar een fractie met de top. Uiteindelijk werd de vijfde plaats behaald in de loodzware Hoofdklasse. Maar daarnaast werden prachtige prestaties geleverd op het prestigieuze Open Fries Kampioenschap (4e plaats) en de bijna even belangrijke Midsimmercup (2e plaats!),waarin zelfs de bijna landskampioen Drachtster Boys VR1 in de halve finale werd verslagen. Deze zeer positieve uitstraling heeft er toe geleid dat Avanti veel nieuwe dames-aanmeldingen kreeg en een tweede team kon inschrijven.

  Hoewel nog wordt getracht een scorende spits te vinden, wordt de selectie het komende seizoen 2014-2015 bijna in stand gehouden. Judith Brouwer koos voor andere activiteiten en Miranda Jansma zal het seizoen niet mee kunnen doen. Maar in het tweede team zitten twee of drie speelsters die misschien nog bij de selectie kunnen aanhaken.

  Halverwege het seizoen versterkt Si Shut Hau het team. Zij komt van de profs van Heerenveen en blijkt een welkome versterking. Helaas raakt ze na enkele wedstrijden zwaar geblesseerd op het veld. Maar haar zuster Sitsoeng neemt haar plaats in en ook dat gaat erg goed,. Uiteindelijk wordt dit seizoen een vierde plaats behaald, wordt de KNVB beker Noord gewonnen, alsmede het COTK toernooi in leeuwarden. Een achtste plaats op het Open Fries kampioenschap en een plaats in de derde ronde bij de Midsimemrcup completeren de prestaties van dit seizoen.

  In 2015-2016 begint de Vrouwenselectie met de versterking van Si Shut en Sitsoeng Hau die al een paar wedstrijden hadden gespeeld, alsmede met Veronique Epema. De laatste speelde ook in het Nederlands politieteam veld. Judith Trinidad kan het seizoen niet spelen wegens een zware knieblessure en Benthe de Jong versterkt nu het tweede team.

  Avanti begint daarnaast met een nieuw Heren 1. Het voormalige eerste zaalteam van Leovardia (met veel spelers die eerder voor Avanti uit kwamen) komt over naar Avanti en gaat in de Topklasse starten. Daarnaast start Avanti met een nieuw kwalitatief heel goed team met spelers van gemiddeld 18 jaar. Zij behaalden voor de veldvereniging als team al diverse aansprekende resultaten in de zaal. Dit team start in de 1e klasse en kan over een jaar of twee het stokje overnemen in de Topklasse. Dit jonge team zal Avanti ook vertegenwoordigen bij de belangrijke toernooien.

  4 herenteams, 2 damesteams en een G-team zullen de kleuren van Avanti verdedigen. Dat zowel prestatief als recreatief.

  Helaas blijkt de Topklasse voor de heren een te hoog niveau; het team degradeert. Het jonge 2e herenteam doet het prima in de eveneens niet gemakkelijke 1e klasse.
  Vrouwen 1 behaalt de doelstelling; door 2e te worden in de competitie volgt een uitnodiging van de KNVB om het volgende seizoen toe te treden tot de Eredivisie, ofwel top-12 van Nederland.

  Voor seizoen 2016-2017 wordt veel tijd en energie gestoken in professionalisering van organisatie en vrouwenselectie. Van die selectie kiest Megan Belles voor het veld, maar er worden ook vier nieuwe speelsters aangetrokken: Christa Poelman en Iris Pinkster van Be Quick, keepster Marieke Smit van Leeuwarder Zwaluwen en Janneke Heslinga van sc Stiens. Even later komt ook keepster Hester Mulder van ONS Sneek naar Avanti. In een eerdere oefenwedstrijd had zij door haar prestaties de aandacht getrokken van Avanti.

  De selectie bestond uit de keepsters Ingrid Kars, Hester Mulder en Marieke Smit en de speelsters Astrid Kars (c), Femke Reitsma (2e c), Daisy Andringa, Sitsoeng Hau, Marije de Boer, Christa Poelman, Janneke Heslinga, Iris Pinkster en Si Shut Hau. En in het begin van het seizoen heeft Rowan van Houten nog enkele wedstrijden gespeeld.
  Trainers/coaches waren dit seizoen Sikko Klaver en Sytse van der Heide, waarbij Sytse de wedstrijdcoaching voor zijn rekening nam.
  De eerste helft van het debuutjaar was zwaar, maar meestal werd maar nipt verloren door onervarenheid. De tweede helft van de competitie ging het een stuk beter en werden enkele wedstrijden gewonnen, waaronder de laatste drie op rij. Er werden uiteindelijk 14 punten behaald en de speelsters vonden het een mooi seizoen waarin veel is geleerd.
  Op het Open Fries Kampioenschap werd wederom een derde plaats behaald achter Drachtster Boys en Drs Vijfje.