• Vanuit het bestuur

    De coronamaatregelen zijn eraf, de besmettingscijfers zijn wel erg hoog nog, maar in de ziekenhuizen lijkt het mee te vallen. Door de talloze besmettingen moeten veel mensen toch weer thuis in quarantaine blijven.

    Net als alle sportverenigingen had ook Avanti te maken gehad met de Corona-pandemie waardoor er vele wedstrijden niet door konden gaan. Ook om de aanwas van nieuwe leden/teams voor ons te winnen is op dit moment zeer moeilijk. Het feit dat er te veel clubs zijn in Friesland, Groningen en Drenthe op relatief niveau betekent echter dat de 'spoeling dun is'. Het bestuur is doende die situatie nader te bestuderen en te trachten daar voor de toekomst op te anticiperen en weer op hoog niveau te kunnen meestrijden.

    Ook andere topclubs hebben met dit gegeven te maken; zie Nieuw Roden V1: tot voor kort de landskampioen maar nu niveaus lager. En de kans is erg groot dat ook de huidige hoog spelende clubs met die situatie te maken krijgen. Alles heeft zijn tijd en successen duren maar een paar seizoenen. Avanti kan daar als geen ander over meepraten. Immers wij speelden zowel met de heren als met de dames op het hoogste niveau van Nederland. En daarmee is Avanti nog steeds de enige zaalvoetbalclub in ons land die dat op eigen kracht realiseerde.

    Gelukkig hebben we het toch klaargespeeld om een nieuw damesteam aan ons te binden. Later meer hierover. Ook hebben we nog een prachtig team aan de zijlijn staan. Deze oud-spelers uit zowel vroegere prestatieteams als recreatieve teams staan te popelen om eventueel te beginnen. Avanti-Old Boys willen eventueel starten met onderlinge trainingen en wedstrijdjes waarbij het plezier voorop staat. De start van deze heren van tussen de 45 en 65 jaar is door de corona-perikelen al tweemaal uitgesteld, maar op enig moment gaan ze toch los.

    Een dank van het bestuur aan de loyaliteit van een vaste groep sponsoren welke groep ondanks het tussenseizoen zelfs kon worden uitgebreid. Houd vol, houd moed! Pas op jezelf en op een ander!