• ZVV AVANTI WINT OP ZINDERENDE WIJZE DE DERBY VAN GEMEENTE LEEUWARDEN EN DOET AAN PUBLIEKSWINNING

  Op maandagavond 6 september 21:00 mocht er na een klein jaar weer voor het ‘echie’ worden aangetreden tegen het op papier beste zaalvoetbalteam van Friesland (zie artikel: http://www.e-pages.dk/.../article/1258689/17/1/render/...).

  Een heuze bekerkraker dus, waarbij beide teams konden rekenen op veel publiek uit Stiens en Leeuwarden. Voorzichtig deed het wat denken aan de ‘goede oude tijden’. Na een krappe 4-3 overwinning in een oefenwedstrijd vorige week op competitiegenoot ZVV Franeker, leek Avanti klaar voor de eerste officiële klus.

  De wedstrijd:
  In de beginfase was Frisia duidelijk de bovenliggende ploeg. Met beduidend beter positiespel wisten ze een aantal keer de verdediging en daarachter keeper Desmond op de proef te stellen. Avanti wist deze fase te overleven door een enorme vechtlust, die overigens de hele wedstrijd aanwezig was, incasseerde geen tegendoelpunten en bleef in de counter gevaarlijk.
  Eén van deze counters werd benut na een knappe strakke bal op de tweede paal die Huub kon binnenlopen, een typische zaalvoetbalgoal waar de technische staf vaak op hamert. Dat was een opsteker voor Avanti en voor Frisia duidelijk even schrikken, aangezien ze op dat moment ook de nog de bovenliggende partij waren. Avanti kwam niet veel later op een 2-0 voorsprong door nagenoeg een vergelijkbare aanval die weer kon worden binnengelopen door Huub bij de tweede paal.

  Achteraf gezien werd de 3-0 voor rust het begin van het einde voor Frisia. Op dat moment spelend met een man meer, omdat Avanti op dat moment door een gele kaart met een man minder speelde. Door een verre uitworp van de uitstekend keepende Desmond kon de rappe Almer de bal fantastisch verlengen en zo werd het met een man minder 3-0 net voor rust!
  De technische staf bestaande ook dit jaar weer uit Jeroen en Karst (Stefan was door omstandigheden afwezig) had in de rust aangegeven dat Avanti er vooral niet te makkelijk over moest gaan denken. Er werd gekozen om de bal aan Frisia te laten en scherp op de counter te blijven.

  De tweede helft werd letterlijk en figuurlijk gekleurd door veel kaarten voor beide kanten, misschien iets wat je wel mag verwachten bij een derby. Bij Frisia viel de eerste rode na een gele kaart die gevolgd werd door een rode na enkele opmerkingen tegen de scheidsrechter. Avanti speelde op dat moment met een 3-0 voorsprong en 7 minuten met een man meer. Echter konden ze hier maar luttele minuten gebruik van maken, want aan de kant van Avanti pakte Lieuwe ongelukkig zijn tweede gele kaart en dus rood. Nu was het Avanti dat langere tijd met een man minder stond.

  Ondanks de mooie doelpunten achteraf werd de overwinning getekend door de strijdlust tijdens dit soort minuten. Frisia had veel moeite om er doorheen te komen en begon steeds meer tegen zichzelf, de scheidsrechter en elkaar te voetballen. Direct nadat het weer vier tegen vier werd, was het Almer die met z’n tweede van de wedstrijd de wedstrijd besliste, 4-0.

  In de absolute slotfase waren het weer de gele kaarten en het oranje tenue van Desmond die opvielen. Helaas voor Desmond werd er met een man minder nog één doelpunt geïncasseerd. Steffen zorgde echter met een goede loopactie op de tweede paal, na een assist van Peter Jan, voor het slotakkoord; 5-1!

  De kop is eraf en na de tijd waren de reacties uitermate enthousiast onderling, maar met name ook door het aanwezige Stienzer publiek. Vrienden, vriendinnen, familie en ook de JO-19 van S.C. Stiens waren uitgerukt om het spektakelstuk te aanschouwen, waarvoor dank namens de hele selectie. De opmerking ‘men kreeg waar voor het geld’ gaat echter niet op, de beurs hoeft namelijk niet alleen vandaag maar ook de rest van het seizoen alleen mee voor de kantine tijdens de derde helft, die ook hoog in het vaandel staat bij deze selectie! Voor nu nog even afwachten wie de volgende wedstrijd in de beker wordt. Wat wel vast staat is dat er volgende week maandag om 21:00 thuis wordt afgetrapt in de competitie tegen Workum. Kom tot zien!

  Selectie: Rindert Reiding, Steffen Hansma, Ybele Reitsma, Peter Jan Schuts, Lieuwe de Boer, Sander Kars, Desmond Louweres, Almer Hietkamp en Huub Klijnsma
  Afwezig: Rick Jansma, Menno Deelstra (die ondanks z’n blessure een puike wedstrijd heeft gevlagd)
  Technisch hart: Jeroen Zomers, Karst van der Schaaf en Stefan van der Meulen